Kategorie

BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 350 g - BEZGLUTENZobacz większe

BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 350 g - BEZGLUTEN

5906720579459

16,29 zł

Ilość

Opis

Kraj producentaPolska
Produkt BIONIE
Produkt BEZGLUTENOWYTAK
Producent: BEZGLUTEN

Więcej informacji

Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej

 Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Odpowiednie dla wegan.

Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. 

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis. 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1569 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 77 g

tym cukry: 4,4 g

Błonnik: 1,4 g
Białko: 4,6 g
Sól: 1,5 g

Masa netto: 350 g

Opinie

Napisz opinię

BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 350 g - BEZGLUTEN

BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 350 g - BEZGLUTEN