OPIS Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango. Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal Tłuszcz: 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 83 g w tym cukry: 83 g Błonnik: 9,7 g Białko: 5,0 g Sól: 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.