5907652545093
Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Kraj producenta | Polska |
Produkt BIO | TAK |
Produkt BEZGLUTENOWY | TAK |
Produkt WEGETARIAŃSKI | TAK |
Produkt WEGAŃSKI | TAK |
Produkt NATURALNY | TAK |
Ilość | 450g |
Wegański chleb, który jest źródłem białka oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk.
SKŁADNIKI:
płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, siemię lniane*, płatki teff*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* ( _Salvia hispanica_ ), słonecznik*, suszona żurawina* 5 % (suszona żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), babka jajowata*, pestki dyni*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1647 kJ / 395 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 5,5 g
Białko: 13 g
Sól: 1,0 g
Żelazo: 4,8 mg (34 %)
Magnez: 192 mg (51 %)
Fosfor: 447 mg (64 %)
Cynk: 3,5 mg (35 %)
Wapń: 179 mg (22 %)
Potas: 461 mg (23 %)
[dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]