5902837810980
Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Kraj producenta | Polska |
Produkt BIO | NIE |
Produkt BEZGLUTENOWY | TAK |
Produkt WEGETARIAŃSKI | TAk |
Produkt BEZ CUKRU | TAK |
Ilość | 250g |
Producent: | Pięć Przemian |
SKŁADNIKI:
mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.