5902837810188
Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Kraj producenta | Polska |
Produkt BIO | NIE |
Produkt BEZGLUTENOWY | TAK |
Produkt BEZLAKTOZOWY | TAK |
Produkt WEGETARIAŃSKI | TAK |
Produkt WEGAŃSKI | TAK |
Ilość | 500g |
Producent: | Pięć Przemian |
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.
SKŁADNIKI:
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 14 g
Błonnik: 17 g
Sól: 1,6 g