5901902004279
Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Kraj producenta | Polska |
Produkt BIO | TAK |
Produkt WEGAŃSKI | TAK |
Produkt BEZ CUKRU | TAK |
Ilość | 250g |
Producent: | BARTOLINI |
akaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
SKŁADNIKI:
ekologiczna mąka z pszenicy orkisz razowa typ 2000.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g