Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Kraj producenta | Grecja |
Produkt WEGETARIAŃSKI | TAK |
Produkt WEGAŃSKI | TAK |
Produkt NATURALNY | TAK |
Ilość | 100g |
Cena podana jest za 10 dag produktu. W razie zamówienia większej ilości proszę zmienić ilość w odpowiednim okienku.
Greckie oliwki Kalamata uważane są za najsmaczniejsze. Ciemnofioletowe o kształcie migdałów. Posiadają gładką mięsistą fakturę. Zbiór tych oliwek odbywa się w okolicach grudnia. Zwykle konserwuje się je w occie winnym, soku z cytryn, oliwie z oliwek, soli.
W oliwkach znajdziemy: związki fenolowe (naturalne przeciwutleniacze), Sód, Żelazo, Wapń, Magnez, Fosfor, Potas, Witaminy A, E, K i C a także Witaminy z grupy B, Błonnik, zdrowe tłuszcze. W Grecji mówi się, że regularne spożywanie oliwek może pomóc zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Jest to świetna przekąska o każdej porze dnia, wspaniały dodatek do wielu potraw.